dimecres, 11 de desembre del 2013

Els Nens Perduts del Solipsis



Un dels projectes que tinc en ment. Una campanya de Fate Steampunk amb un toc local i un pessic sobrenatural.
 
Text d'introducció:
Estem a finals del s XIX, en plena efervescència de la Revolució Industrial i amb l'Imperi Britànic i el regnat de la Reina Victòria com a models d'èxit polític i econòmic. També és l'era del vapor i els invents: Edison, H.G. Wells, Jules Verne, Narcís Monturiol... no hi ha res que sembli impossible per aquests homes de visió preclara i inventiva inesgotable.
En aquest context l'any 1859 després de l'èxit dels primers viatges de l'Ictineu, Narcís Monturiol rep l'encàrrec secret de la cort d'Isabel II per treballar amb un gran projecte: la nau Solipsis (el submarí terrestre). L'objectiu de la operació: fer un tunel secret a França per lluitar contra els insurgents carlistes. 3 anys més tard, després de pràctiques de perforació a la Mare de Déu del Mont, el Solipsis està a punt per seu primer viatge. Punt d'entrada: el Volcà Croscat, punt de sortida desconegut.

El viatge, però, no resulta com s'esperava. El Croscat entra en una extranya erupció d'energia verda que transforma la realitat com fins ara l'havíem conegut. De cop l'energia de la Mare Terra eclosiona i recupera part d'allò que la espècie humana li havia robat. Boscos que envaeixen els Pirineus fins a fer-los quasi intransitables, recuperació d'espais vitals per part dels animals salvatges, mars embogits que esdevenen innavegables... un fenòmen que va crear una zona salvatge, dominada per les forces de la natura, lluny de l'abast de les maquines i tecnologies de l'home. Els científics van anomenar-ho el Bloqueig. Tot i que va començar a la Garrotxa, va ser un fenòmen que va anar succeïnt a altres punts del planeta.

De cop en un món que semblava destinat a la tecnificació va aparèixer el Glamour, va tornar la màgia. Però aquesta no era una màgia sota el control dels homes sinó una energia pura, salvatge, provinent dels rius, llacs, focs i vents. El retorn del Glamour va accentuar les pors a allò extrany i va fer créixer en fanatisme de certs sectors de l'Església.

Però això no va ser tot... amb la obertura del Croscat i el retorn del Glamour també va succeïr una tornada encara més inesperada: la dels Nens Perduts. De cop, sense saber el per què, van començar a tornar a aparèixer els nens que s'havien perdut al bosc, els que havien mort ofegats en una gorga, els que havíen desparegut enmig de la nit deixant només el llit desfet, aquells que s'havien extraviat en alguna excursió... La Mare Terra havia retornat els Nens Perduts. Hi havia nens per qui no havia passat ni un dia des que havíen desaparegut, altres explicaven que feia centenars d'anys que vivien amb fades o altres criatures... l'extrany pas del temps en el món de les fades feia que, tot i que parlem de nens Perduts, poguessin ser avis, nounats o joves, indepentdentment de quan feia que havíen desaparegut.

A més aquests nens perduts no eren normals, com nosaltres. Tots ells havien pres de les fades o criatures màgiques amb qui havíen conviscut algun poder o habilitat. Depenent de si havien conviscut amb Arbrats, Foscors, Ferals, elementals, Follets, Fades, Ogres o Artesans desenvolupaven capacitat de fondre's en la foscor, força sobrehumana, creació d'il.lusions... Alguns d'ells fan vida normal, ocults entre els humans normals. En altres la diferència és tant evident que han de viure ocults, lluny de les ciutats o de forma clandestina, ja que els perjudicis que l'Església ha anat sembrant han donat els seus fruits. D'altres han assumit una actitud valenta, decidida a formar part de la societat que els ha tocat viure. Són els que han adoptat la mentalitat agosarada i imaginativa de la Revolució Industrial, combinada amb l'energia de la Mare Terra per combatre desigualtats, lluitar per fer-se un lloc o venjar-se contra els que els ataquen. Són els autoanomenats steampunks. I tu ets un d'ells.

Referències:
La Brújula Dorada, La Ciudad de los niños perdidos, La Liga de los Hombres Extraordinarios, Changelling The Lost, Lady Blackbird, GURPS Cliffhangers, Castillo Falkenstein, Biblia Steampuk, El Món Perdut i la Illa del Dr. Moreau, Saga (el còmic)